Het Leukste Online Winkelcentrum

Tips voor nieuwe handdoeken zacht te houden!!

Iedereen houdt er wel van om na het douchen je lichaam af te drogen met een frisse en zachte handdoek, maar waarom voelt je mooie zachte handdoek na een paar keer wassen aan als schuurpapier. Om nu je nieuwe handdoeken mooi en zacht te houden, vind je op deze pagina een paar tips om je handdoeken zo mooi mogelijk te houden en dat je er langer van kan genieten!!

Hier lees je, wat je kan doen om je handdoeken mooi en zacht te houden, volgens  een expert. Een interieurexpert heeft precies onthuld hoe je de was moet doen om te voorkomen dat handdoeken stijf worden. Het is uiteraard niet leuk als je zachte handdoeken na een paar wasjes niet mooi meer zijn en stijf aan voelen. Misschien was jij je handdoeken al heel de tijd verkeerd, en heeft een interieurexpert ons precies verteld hoe jij je de was moet doen om dit te voorkomen.

1. Hoe verleidelijk het ook is om je nieuwe handdoek direct na aankoop te gebruiken, is het belangrijk om je nieuwe handdoek eerst te wassen voor gebruik. Er wordt een glijmiddel aangebracht op het garen dat wordt gebruikt om de badstoflussen te vormen, die grote hoeveelheden water absorberen en het weven gemakkelijker maken. Dit smeermiddel vereist dat een was wordt verwijderd. Voorwassen maakt het ook mogelijk om de handdoek strakker te maken en de badstoflussen op hun plaats te houden. Bovendien zorgt het reinigen ervoor dat het absoluut schoon is.

2. Gebruik geen wasverzachter, ook al voelt je was heerlijk zacht aan. Maar wist je dat als je wasverzachter gebruikt je kleding zachter maakt door de vezels in chemicaliën te bedekken waardoor de vezels glad aanvoelen? Dat is goed voor je shirts, maar een van de bijwerkingen van deze chemicaliën is dat ze de stof waterbestendig maken. Als je nu bij elke wasbeurt wasverzachter gebruikt, worden je handdoeken steeds minder absorberend, waardoor ze steeds slechter hun werk gaan doen. Dus gebruik geen wasverzachter!

3. Als je het wassen makkelijker wilt maken, schakel dan over op alleen witte handdoeken. Je kunt ze allemaal tegelijk wassen, ze kunnen heet worden gewassen of ontsmetten als ze nodig zijn zonder te vervagen. Het mooiste van alles is wel dat het je een spa-achtig gevoel krijgt of dat je in een vijf sterren hotel waant en het past bijna bij elke badkamer inrichting.

4. Wachten tot de handdoeken volledig zijn opgedroogd kan wel een tijdje duren, maar je wilt toch dat je handdoeken lekker fris ruiken. Het opstapelen van handdoeken die nog niet helemaal droog zijn, geeft een niet zo aangename geur af. Dus het is zeker wel de moeite waard om je handdoeken volledig te drogen. Nog een droogtip voor zachtere handdoeken is wat ze vroeger al deden, je handdoeken heerlijk fris buiten te drogen. Nog een voordeel om je handdoeken buiten te drogen is, dat zonlicht een blekend effect heeft, waardoor witte handdoeken helder blijven en UV-stralen helpen om bacteriën te doden.

5. Wil je toch een wasdroger gebruiken, als het bijvoorbeeld slecht weer is of omdat je snel droge handdoeken wilt hebben. Met deze kleine huis tip gebruik je een schone tennisbal, gooi deze in de droger met je handdoeken, door de bewegingen worden je handdoeken heerlijk zacht.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.