Het Leukste Online Winkelcentrum

De vijf tips om gezond te eten!

Brandstoffen nodig voor het lichaam

Het menselijk lichaam heeft een constante aanvoer van energie nodig. De brandstof wordt gehaald uit voeding en drank. de noodzakelijke lichaamsfuncties kunnen alleen naar behoren werken als je voldoende calorieen verbrandt. Voor een goede werking van je bloedsomloop, je ademhaling en alle andere activiteiten heb je ongeveer 1200 tot 2000 calorieen per dag nodig. Het hangt erg af aan de hoeveelheid spiermassa je hebt. Hoe meer spieren, hoe meer energie je lichaam verbrandt.

Volg hier de vijf tips om gezond te eten:

Om voldoende voedingsstoffen, vitamines en mineralen binnen te krijgen, volg dan hier de vijf tips om gezond te eten! 

1. Variatie

Elke voedingstof heeft een functie in je lichaam. Het is dus niet verstandig om een voedingsgroep helemaal te schrappen. Om gezond te blijven heb je variatie nodig in je voeding.

2. Eet genoeg groenten en fruit per dag

In groenten en fruit vind je vooral vitamines, mineralen en voedingsvezels. Er word dus ook vaak aangeraden om elke dag 300 gram groenten en 2 stuks fruit te nuttigen.

3. Drink voldoende water

Water heeft heel veel functies in je lichaam. Het vervoert voedingsstoffen, voert afvalstoffen af en regelt lichaamstempratuur. Drink elke dag tot 2 liter water.

4. Magere zuivelproducten eten

Eet twee tot drie porties zuivel per dag om te zorgen dat je calciumgehalte op peil blijft en het vermindert de kans op botontkalking. Je vindt calcium in zuivel, maar ook in spinazie en rucola.

5. Het gebruik van de juiste vetten

Ja zeker het lichaam heeft ook vetten nodig. Vetten zijn noodzakelijk en mag ze dus niet helemaal schrappen, je lichaam gebruikt ze als energiebron. haal de juiste vetten uit onder andere plantaardige olie vette vis, noten en zaden.

Vind je dit een interessant artikel? Vergeet dit artikel dan niet te delen op sociale media met vrienden en familie!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.