Het Leukste Online Winkelcentrum

Welke maat kinderfiets moet ik kopen?

Het zoeken naar de juiste kinderfiets kost meestal wel wat tijd, kinderen hebben verschillende smaken en het bepalen van de juiste maat kinderfiets is ook vaak lastig te bepalen. Met het onderstaand tabel kan je de juiste maat kinderfiets voor je kind bepalen.

Wielmaat Lengte kind Kledingsmaat Binnenbeen lengte
10 inch 90 cm 86-98 >39cm
12 inch 95 cm 92-104 >43,5 cm
14 inch 100 cm 98-110 >45,5 cm
16 inch 105 cm 104-110 >54 cm
18 inch 110 cm 104-116 >62 cm
20 inch 115 cm 116-122 >62 cm
22 inch 120 cm 122-128 >63-68
24 inch 130 cm 128-140 >69-74

Bron tabel: Internet-toys.com

Kinderfiets om de tijd stellen en nakijken!

Kinderen groeien flink door, zo is het belangrijk dat je regelmatig het kinderfietsje bij stelt. Je kan het zadel en stuur hoger zetten, zolang je kind nog probleemloos met de voetjes de grond kan raken en niet met gestrekte beentjes moet fietsen. Koop niet een fiets op de groei, een kind moet zich veilig voelen op een kinderfiets. Hoe betere controle, hoe sneller ze leren fietsen. 

Controleer regelmatig de fiets op schade of losgelopen onderdelen, pomp de bandjes op, check of de remmen en verlichting nog in orde zijn. Zorg ook dat je kindje bescherming heeft een helm en eventueel bescherming aan de knietjes en elleboogjes. Een valpartij is zo gebeurd en gaat vaak gepaard met hoofdletsel.

Waar kan ik een kinderfiets kopen?

Hier een overzicht van winkels waar je kinderfietsen heel makkelijk en snel online kan kopen.

Nog wat tips voor aankoop nieuwe kinderfiets.

Als je kind ongeveer 3/4 jaar is, is het een mooi moment om een kinderfiets uit te gaan zoeken. Maar waar moet je nu opletten bij aankoop van je eerste kinderfiets? Zoek een fietsje uit met je kind, er zijn zo veel verschillende soorten kinderfietsen, je wilt toch dat je kind het een mooi fiets vind, anders zal je kind er niet zo snel op gaan fietsen. Selecteer gewoon 2/3 kinderfietsen waar je kind uit kan kiezen.

Als je kind voor het eerst gaat fietsen zorg dan dat er zijwieltjes opzitten, ook als je kind goed evenwicht had op een loopfiets. Koop je een fiets met bijgeleverde zijwieltjes weet je zeker dat deze passen en je kan ze meestal iets hoger zetten zodat je kind steeds beter leert fietsen. Uiteraard hoort vallen bij het leren van fietsen, zorg dus voor bescherming, voor jezelf ook beetje veilig gevoel.

Veiligheid kinderfiets!

De kinderfiets moet goed zichtbaar zijn in het verkeer, je kind weet nog geen verkeerregels, dus is het belangrijk dat de kinderfiets is voorzien met reflectoren. Een kinderfiets is niet al te groot, met een vlag achterop valt je kind al meer op.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.