Het Leukste Online Winkelcentrum

Wanneer is een kind klaar om te fietsen? Er is geen goede of perfecte leeftijd om te leren fietsen. De timing hangt af van de fysieke en mentale ontwikkeling, het comfortniveau en de coördinatie van het kind. Als ze niet de kracht hebben om te trappen, kun je wachten tot ze groter zijn, of je kunt ze kennis laten maken met loopfietsen, waardoor ze gevoel krijgen voor uitrollen en balanceren door de fiets met hun voeten mee te duwen. Zelfs heel kleine kinderen kunnen op deze manier aan de slag.

Volg hier de 5 stappen om je kind te leren fietsen:

1. Koop de juiste fiets

Koop de juiste maat fiets voor je kind. De voeten van je kind moeten met rechte benen de grond raken als hij op het zadeltje zit. Als het mogelijk is, geef dan wat meer uit om een ​​lichtere fiets te krijgen, omdat ze minder beenkracht nodig hebben om voort te stuwen, en kies voor een model dat stopt door achteruit te trappen omdat kinderen de neiging hebben om te knoeien met de handrem en dan niet focussen op het leren fietsen. Bij het aanschaffen van een kinderfiets zorg dan ook voor een helm en beschermers.

2. Begin gemakkelijk

Een loopfietsje om mee te starten is een goed begin om je kind meer balans en zelfvertrouwen te krijgen. Een goedkope manier om geen loopfietsje te kopen is de pedalen van de fiets te halen. Laat je kind er niet teveel aan wennen, zodra je kind steeds meer gevoel met de fiets krijgt is het tijd om zo snel mogelijk de pedalen er weer op te zetten.

3. Veilige plek 

Zoek altijd een veilige plek om te leren fietsen met je kind, een garageplein, een lege parkeerplaats of een goed onderhouden grasveld zijn veilige plekken. Door op een smalle stoep of waar veel verkeer is kan je kind nerveus van worden en teveel let op ander verkeer dan op het leren fietsen. Leer eerst je kind de terugtraprem te gebruiken en dan beide voeten op de grond te zetten terwijl je de fiets rechtop voor hem houdt.

4. Klaar voor de start....GA

Pak met je hand het zadeltje vast of de achterkant van zijn nek, zodat je kind helpt balans te houden of het fietsje en laat je kind beginnen met trappen. Laat je kind vooruit kijken en niet naar de grond waardoor hij het stuur recht kan houden. Door dit te blijven oefenen krijgt hij steeds meer zelfvertrouwen op de fiets. Ren met je kind mee totdat hij de juiste snelheid en balans heeft, en laat dan los. Als je kind valt troost hem dan maar moedig je kind aan zodat hij weer snel opstaat en weer aan de slag gaat met oefenen.

Populaire transportfietsen

5. Zonder hulp fietsen

Als je kind het fietsen onder de knie heeft, leer hem dan de start positie van het fietsen, waarbij een pedaal omhoog staat en een beetje schijn naar voren staat, en laat hem naar beneden trappen om de fiets zonder hulp in beweging krijgt. Je kind moet leren snelheid op te bouwen om rechtop te blijven zitten op de fiets.