Het Leukste Online Winkelcentrum

Alles wat je moet weten over de GP van Portugal

Aankomend weekend reist de koningsklasse naar Portimão, om daar in Portugal voor het eerst een Grand Prix te verrijden. Het tijdschema wijkt af van wat we gewend zijn.

De Grand Prix van Portugal wordt verreden op het Autódromo Internacional do Algarve, gelegen in de Portugese provincie Portimão. De bouw van het circuit werd in 2008 afgerond, waarna het door zowel de FIM (motorsportfederatie) als de FIA (autosportfederatie) werd goedgekeurd. Tot voor kort maakte de baan echter geen onderdeel uit van zowel de Formule 1- als MotoGP-kalender. Wel worden er races in het Superbikes-kampioenschap en de Le Mans Series op verreden. Daarnaast wordt het gezien als een van de meest vooraanstaande testlocaties.

Dit jaar staat het voor het eerst op de Formule 1-kalender. Het is één van de circuits die vanwege de COVID-19-pandemie als noodoplossing aan de lijst met bestemmingen werd toegevoegd. Het Autódromo Internacional do Algarve voert de coureurs over 4,692 kilometer asfalt en telt in totaal 16 bochten. Het is één van de kortere circuits op de kalender. Daarnaast kent de baan een groot hoogteverschil, waardoor het lastig is om de rempunten te bepalen. Het circuit wordt dan ook gezien als een zogeheten rijderscircuit, wat betekent dat de coureurs zelf een groter verschil dan normaal kunnen maken.

Sessie Datum Tijd
Eerste vrije training Vrijdag 23 Oktober 12:00 - 13:30 uur
Tweede vrije training Vrijdag 23 Oktober 16:00 - 17:30 uur
Derde vrije training Zaterdag 24 Oktober 12:00 - 13:00 uur
Kwalificatie Zaterdag 24 Oktober 15:00 - 16:00 uur
Race Zondag 25 Oktober 14:10 uur