Het Leukste Online Winkelcentrum

Je wilt uiteraard dat je baby goed en veilig kan slapen, maar alle regels kunnen verwarrend zijn voor nieuwe ouders. In dit artikel lees je wat je wil weten over het veilig en gezond slapen van je baby.

Of je nu zwanger bent en al volop bezig bent met het inrichten van babykamer of dat je kleintje al is geboren, ga je waarschijnlijk veel nadenken over hoe je je baby in slaap gaat krijgen en dat gaat veel tijd en energie kosten.

Natuurlijk wil je dat je baby goed slaapt, maar wat belangrijker is dat je baby veilig kan slapen. Slaappraktijken kunnen je baby beschermen tegen wiegendood of ander slaap gevaren voor je baby, dus is het essentieel voor elke ouder vertrouwd te raken aan de richtlijnen voor veilig slapen.

Maak je geen zorgen, heel ingewikkeld zijn ze niet. In feite gaat het erom dat simpelweg je baby veilig slaapt en dit is precies wat je moet weten, zodat jij en je baby goed kunnen slapen.

Yoyo Bassinet

De kans is groot dat je als ouder veel vragen hebt over hoe je baby veilig kan slapen, zoals wat is de veiligste slaaphouding? Waar moet een pasgeborene slapen? Mag mijn baby met een deken of kussen slapen? En als mijn baby niet kan slapen mag ze dan even in mijn bed slapen?

Hier de veilige slaaptips voor je baby:

Slaap met je baby in een kamer maar niet in je bed.

Als je baby de eerste zes maanden en maximaal een jaar in je slaapkamer laat slapen, kan het risico op wiegendood met wel 50% verminderen. En het is fijner als je baby in de buurt bij je is voor bijvoorbeeld borstvoeding geven.

Laat je baby in een wieg of klein ledikant slapen.

Laat je baby altijd in een wieg, ledikant of draagbare wieg slapen, als je baby ergens laat slapen zoals bank, zitzak, babykussen of zelfs in je armen is het zal risico op verstikking en wiegendood toenemen. Als je baby in je armen, autostoeltje of wandelwagen in slaap valt verplaats je baby zo snel mogelijk naar een veilige slaapomgeving.

Dingen die je moet weten over waar je baby in gaat slapen.

Houd rekening met de volgende factoren bij het inrichten van de babykamer. Volg goed de instructies van de fabrikant met het in elkaar zetten van de meubels dat bouten, schroeven en beugels goed vastgemaakt zijn. Geen scherpen randen, ruwe delen of plekken zijn, waar je baby zich kan bezeren of beknelt kan zitten.

Veiligheidstip voor het matrasje in de wieg.

Om het kiezen voor het matras voor de wieg volg dan deze veiligheidstips. Het matras van de wieg moet goed passen. Zorg dat het matras goed en strak tegen de binnenkant van de wieg zit, wanneer je twee of meer vingers tussen het matras en de wieg kan doen voldoet dit matras niet aan de veiligheidsnorm. Eigenlijk hoe moeilijker je het bedje op moet maken hoe veiliger het is voor je baby. Gebruik bij draagbare wiegjes alleen de matras die erbij wordt geleverd, deze producten zijn namelijk getest op veiligheid waarmee de matrassen verkocht zijn. het gebruik van matrasbeschermers, kussen of knuffels vormen een verstikkingsgevaar!

Een veilige slaapomgeving creëren voor je baby.

Volg deze aanvullende tips voor veilig slapen:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.