Het Leukste Online Winkelcentrum

Wil je graag afvallen? Zo verlies je gewicht per ‘probleemzone’

Heel veel mensen willen afvallen maar hebben hier veel moeite mee. In dit artikel lees je hoe makkelijk kan afvallen per probleemzone.

Afvallen is een probleem waar veel mensen mee kampen. Sommige mensen letten altijd op hun voedingspatroon en hebben vrijwel ieder dieet weleens geprobeerd. 

Alleen afvallen is niet altijd op te lossen met een dieet. Zeker als je gewone eetpatroon weer oppakt, kom je zo weer aan en ben je zo weer op je oude gewicht, dat is natuurlijk heel zonde van je tijd en inspanning om zo'n dieet vol te houden.

Qua gewicht heeft iedereen wel een probleemzone. Bij de een heeft een dikke buik, terwijl bij de andere het vet zich opslaat bij de heupen. Daarom is het belangrijk om die probleemzones snel aan te pakken!

Onderliggend probleem

 

Als je gezond wilt afvallen is het belangrijk dat je kijkt naar het onderliggend probleem. Je zult je levensstijl structureel moeten aanpassen, anders gaat het niet werken.

 Iedereen heeft een bepaald gedeelte van het lichaam waar de kilo’s maar aan vast blijven kleven. Dat kunnen bijvoorbeeld je buik, benen of heupen zijn. Volg het onderstaande stappenplan en je leert gemakkelijk hoe je jouw probleemzone aanpakt.

Bovenlichaam

 

Je bovenlichaam bestaat uit je buik, borst, bovenarmen en rug. De reden dat je bovenlichaam het meeste vet opslaat heeft doorgaans te maken met een slecht eetpatroon. Je eet te veel koolhydraten en je consumeert te veel suiker. De beste manier om hier korte metten mee te maken is door suikers te vervangen door gezonde alternatieven. Eet liever geen witbrood, smoothies, frisdrank, witte pasta, fruitsappen of rijst meer. Ook is het raadzaam om voldoende beweging te krijgen om zodoende meer calorieën te verbranden.

Onderbuik en onderrug

 

Heb je veel vetopslag in je buik? Dan kan dit niet alleen te maken hebben met te veel suikers, maar ook met stress. Het stresshormoon cortisol zorgt er namelijk voor dat je vetten opslaat in je onderbuik en onderrug. Daarom is het belangrijk dat je voldoende ontspanning krijgt. Maak regelmatig een flinke wandeling of beoefen een ontspannende sport, zoals yoga of pilates. Consumeer veel vezels, vitaminen en mineralen.

Onderbuik, dijen en billen

 

Slaat je vet zich op in je onderbuik, dijen en billen? Dan beweeg je waarschijnlijk te weinig. Veel mensen die hier last van hebben, hebben een kantoorbaan. Probeer daarom meer te bewegen. Stap eens op de fiets naar het werk of ga een stukje lopen in de pauze.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit artikel dan niet te delen op sociale media met vrienden en familie!