Het Leukste Online Winkelcentrum

Gezond eten met minder geld? Het lukt met deze 6 tips!

`GEZOND ETEN DUUR IS EEN FABEL`

Veel mensen denken dat een gezonde leefstijl alleen mogelijk is voor degene die veel geld te besteden hebben. Tuurlijk vers fruit, bijzondere noten en zaden en er zitten veel producten in gezonde recepten. Heel gezond allemaal, maar voor de meeste gezinnen vrijwel niet te betalen. Wanneer je niet heel veel geld te besteden hebt of dat je een hele maaltijd op tafel moet zetten voor je gezin, zal je toch wat minder ingrediënten  moeten schrappen van je boodschappenlijst, maar dat is helemaal niet erg! Er zijn zoveel mogelijkheden om een gezonde levensstijl over te houden en dat je niet aan het einde van de maand blut bent.

Hier de 6 tips om gezond te eten!

1. Een goedkopere variant

In de supermarkt kan je het beste de goedkoopste variant kopen. Zo is het goedkoopste volkoren brood net zo volkoren als de dure variant bij de bakker. Kies voor diepvries groente of fruit, die zijn goedkoper en net zo gezond als vers.

2. Variatie en aandacht

Veel gezinnen maken wekelijks dezelfde maaltijden, maar probeer ook eens andere gerechten uit, op internet vind je veel gezonde recepten die ook nog eens makkelijk te maken zijn, zo leer je nieuwe gerechten te maken en  heb je meer variatie om de aanbiedingen in de supermarkt in de gaten te houden. Kant-en-klaar pakjes kan je zelf na maken.

3. Vegetarisch eten

Een stukje vlees op het bord is bijna niet weg te denken bij de meeste gezinnen. Niet zo slim, want dit is meestal het duurste product van het gerecht. Probeer een keer te kiezen voor eieren of peulvruchten in plaats van het stukje vlees. Door de juiste vetten en eiwitten binnen te krijgen kies je 1x in de week vis te eten, bijvoorbeeld tonijn in blik.

4. Water uit de kraan

Vruchtensappen, smoothies, eiwitdrankjes en kokoswater: ze zouden ontzettend goed voor je lichaam moeten zijn. Allemaal leuk en aardig, maar je portemonnee wordt hier minder blij van. Hou het lekker bij kraanwater en thee. Deze dranken zijn minstens zo goed voor je lichaam.

5. Aanbiedingen

Check de folders en sla vervolgens je slag. Door een extra rondje langs verschillende supermarkten te fietsen, zal je flink wat geld besparen. Vergeet niet om aan het eind van de dag langs de markt te fietsen, aangezien veel groente- en fruitsoorten hier voor een spotprijsje verkocht worden. Handig!

6. Genoeg eten

Eet een goed ontbijt, een stevige lunch en een vullend diner. Wanneer je genoeg gezonde voedingsmiddelen tijdens deze drie belangrijke maaltijden binnenkrijgt, zal je minder snel geneigd zijn om een snackje te verorberen. Extra tussendoortjes zijn niet goedkoop en vaak allesbehalve gezond. Kies als ontbijt bijvoorbeeld voor havermout, ga voor een lunch van brood met pindakaas en in de avond voor een stamppot. Wedden dat je goed vol zit?

Kortingen tot wel 50% op je Sinterklaas cadeau's

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.