Het Leukste Online Winkelcentrum

Aardbeien en afvallen: hoe zit dat eigenlijk?

Je wilt graag afvallen en ben gek op aardbeien? Lees in dit artikel hoe dat nou precies zit!

In de lente- en zomermaanden zijn ze weer volop te verkrijgen heerlijke aardbeien. Weer lekker genieten als tussendoortje of met ontbijt door de yoghurt. Maar kun je ook afvallen van aardbeien! Aardbei is een fruitsoort die weinig calorieën bevatten: namelijk 29 kcal per 100 gram. Een banaan 92 kcal per 100 gram of een kiwi 50 kcal maar wel per 75 gram.

Alleen niet de lage hoeveelheid calorieën maken aardbeien zo gezond. Dit populaire fruitsoort bevat nog meer gezondheidsvoordelen!

Vitamine C 

Aardbei zit boordevol antioxidanten en Vitamine C. Van de populairste fruitsoorten bevat alleen kiwi meer vitamine C. Daarnaast kampen verscheidene mensen met een tekort aan vitamine B11 oftewel foliumzuur. De dagelijkse hoeveelheid een volwassene nodig heeft is echter 300 microgram foliumzuur, bij het eten van 100 gram aardbeien krijg je toch al 65 microgram. dus die heb je dan al binnen! 

Hoe lang kan ik aardbeien bewaren?

Helaas aardbeien kneuzen gemakkelijk en beschimmelen snel. Door het kroontje en als ze onafgedekt worden bewaard zijn ze een stuk langer houdbaar of je kunt ze na aankoop gelijk invriezen. 

Het bewaaradvies:

  • Bewaartijd in de koelkast: 1 tot 3 dagen
  • Bewaartijd koele plaats: 1 dag
  • Bewaartijd in de vriezer: 8 tot 12 maanden 

Vind je dit een interessant artikel? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie!

Algemeen 970x250

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.